Search
Close this search box.
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο Σύλλογός μας  αποφάσισε να ξαναλειτουργήσει την λίμνη, ονειρευόμαστσν έναν χώρο όπου το υγρό στοιχείο θα προσέδιδε στο δάσος μία μεγαλύτερη ομορφιά, αρμονία και εξισορρόπηση των στοιχείων της φύσης.
Και πράγματι με κόπο και αρκετά χρήματα καταφέραμε να μονώσουμε το πρώτο κομμάτι της λίμνης, την διακοσμήσαμε με φυτά μπαμπού και φιλοξενήσαμε και αρκετά ψαράκια, τα περισσότερα χρυσόψαρα.
Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα προσελκύαμε ανθρώπους που θεωρούν «μαγκιά» να πετάνε στη λίμνη ότι άχρηστο βρίσκανε στο χώρο των σχολείων ή όπου αλλού, λες και η λίμνη είναι ο μεγάλος σκουπιδότοπός τους.
Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι ο κάθε γονέας θα έβρισκε χαριτωμένο να δίνει στο παιδάκι του πετρούλες και να τις πετά μέσα στη λίμνη για να ακούσει το «μπλουμ».
Και ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα υπήρχαν άνθρωποι – εξολοθρευτές των ψαριών, έτσι για να τα βλέπουν νεκρά στην επιφάνεια και να χαίρονται.
Η απογοήτευσή μας μεγάλη! Παρόλα αυτά εμείς θα κάνουμε μία νέα προσπάθεια να καθαρίσουμε την κάτω πλευρά της λίμνης, να την στεγνώσουμε και θα την γεμίσουμε ξανά και αυτή ελπίζοντας σε καλύτερη συμπεριφορά από τους επισκέπτες του δάσους.
Ήδη ο πρώτος ένοικος, ένα μεγάλο χρυσόψαρο, έχει εγκατασταθεί στην πάνω λίμνη!
Ελπίζουμε ότι το Ι.Γ.Ε θα μπορέσει να τρέξει πιο γρήγορα το πρόγραμμα της περιφέρειας στο οποίο έχει ενταχθεί προκειμένου να προστατέψει ακόμα περισσότερο το χώρο αυτόν από φωτιές, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στο δάσος μας.