Search
Close this search box.
Ο Σύλλογος  ” Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού” προσπαθούν με κάθε αφορμή να  αναβαθμίσουν την Προστασία των Πτηνών και την Πανίδα του Δάσους:
Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού, αφοσιωμένοι στη διατήρηση και προστασία της φύσης, ξεκινούμε την τοποθέτηση 20 ξύλινων σπιτιών-φωλιών για πουλιά εντός του δάσους μας. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας για τη βελτίωση του οικοσυστήματος, την προστασία των πτηνών και την προώθηση της βιοποικιλότητας στο Δάσος Συγγρού.
Η τοποθέτηση αυτών των σπιτιών για πουλιά επιφέρει πολλαπλά οφέλη στο οικοσύστημα. Κατ’ αρχήν, παρέχει ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τα πουλιά να αναπαράγονται και να φιλοξενούνται. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εξαφάνισης ορισμένων ειδών πουλιών και στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του δάσους μας.
Συνοπτικά, η τοποθέτηση ξύλινων φωλιών για πουλιά συνιστά μια αποτελεσματική πρακτική για την προστασία της πτηνικής ποικιλομορφίας και την ενίσχυση της πανίδας ενός δάσους, προάγοντας τη βιοποικιλότητα και την οικολογική ισορροπία.
Ο Σύλλογος μας είναι απόλυτα προσηλωμένος στην προστασία και αειφόρο διαχείριση του δάσους μας, καλώντας τη στήριξη και τη συμβολή όλων σε αυτό το σημαντικό έργο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο των ξύλινων σπιτιών για πουλιά, επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.
Σημειώνουμε γιατί πολλά σχόλια έχουν γραφτεί καλοπροαίρετα και μη οτι οι απαραίτητες επιστημονικές πληροφορίες και η καθοδήγηση για την τοποθέτηση τεχνητών φωλιών δόθηκαν από την Ομάδα Ορνιθολόγων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών. “