Search
Close this search box.
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των 15 χρόνων εθελοντικής προσφοράς και δράσης του συλλόγου,  «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού».

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Β. Κόκκαλης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αμαρουσίου κ. Π. Βραχνός, Μ. Διακολιού, Ε. Μαγιάκης, Γ. Νικολαράκος και Ε. Γαρδέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Κούκουζας και Κ. Ψάλτη εκπρόσωποι από τους συνδυασμούς του Θ. Αμπατζόγλου και Γ. Καραμέρου. Και ο Διευθυντής του ΙΓΕ  Γ. Μπαλωτής. Δεν έλειψαν φυσικά οι εθελοντές του Δάσους. Από την Εθελοντική πρωτοβουλία το παρόν έδωσε ο Τάκης Μηλιός με την ομάδα του, ενώ παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Συλλόγου Αναβρύτων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Αναβρύτων καθώς και πολυάριθμοι φίλοι και συμπαραστάτες τους συλλόγου.

Η πρόεδρος του συλλόγου κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, στην ομιλία της υπογράμμισε ότι η ίδρυση του σωματείου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» υπήρξε μια επιτακτική ανάγκη της εποχής  εκείνης προκειμένου να προστατευθεί ένας Δάσος 950 στρεμμάτων, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως είχε χαρακτηριστεί, που το εποφθαλμιούσαν πολλοί. Περιέγραψε με γλαφυρότητα την κατάσταση του τότε και τους αγώνες των τόσων χρόνων που δικαιολογούν τον σημερινό εορτασμό, παρόλο που όπως είπε, «τα προβλήματα στο δάσος δεν έχουν εκλείψει και χρειάζεται συνεχής εγρήγορση». Ολοκληρώνοντας τόνισε τη σπουδαιότητα του Δάσους Συγγρού ως πνεύμονα πρασίνου στην Αττική. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «ο Σύλλογός μας, δραστηριοποιείται με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου το Δάσος Συγγρού να παραμείνει μία όαση οξυγόνου, γαλήνης και φυσικής απόλαυσης για τον ταλαιπωρημένο κάτοικο του λεκανοπεδίου, ένα πολύτιμο δείγμα αυθεντικού αττικού τοπίου, ένα κόσμημα για τα προάστιά μας με μόνες εντός του εγκαταστάσεις τα εκπαιδευτικά κτίσματα του ΙΓΕ, τα σχολεία και μία πρότυπη γεωργική βιβλιοθήκη για όλη την Ελλάδα». Επίσης ανέφερε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι του Δάσους που χρήζει άμεσης λύσης είναι η φύλαξή του.

Ο λόγος μετά δόθηκε στη γραμματέα του Συλλόγου, κα Πόπη Μητρογώγου, η οποία έκανε μία σύντομη αναδρομή στα πιο σημαντικά επιτεύγματα και στους συνεχείς αγώνες που δίνονται καθημερινά. Σημαντικά επιτεύγματα που αναφέρθηκαν ήταν η Πυροπροστασία, η Ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης, οι αναδασώσεις που έχουν γίνει, η κήρυξη του Πύργου ως διατηρητέου μνημείου κλπ.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών για την προσφορά τους στο Δάσος Συγγρού.

1) Αρωγής στον δήμαρχο Αμαρουσίου,  Γιώργο Πατούλη.

2) Αρμονικής συνεργασίας στον Διευθυντή του ΙΓΕ, Γιώργο Μπαλωτή.

3) Εθελοντισμού στον πρόεδρο της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας, Τάκη Μηλιό.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους υποψήφιους Δημάρχους προκειμένου να εκθέσουν, εν συντομία, το όραμα και τους στόχους τους πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, πρασίνου και ειδικότερα στο παρόν και το μέλλον του Δάσους Συγγρού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας σε πολύ ευχάριστο κλίμα, δίνοντας μας τη διαβεβαίωση πως ο σύλλογος θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο τις προσπάθειες του, πάντα με σύμμαχο τους πολίτες και σε στενή συνεργασία με όλους όσους έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για το Δάσος.