Search
Close this search box.
Το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό των χελιδονιών, γιορτάσαμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το Σάββατο 2 Απριλίου στο Κτήμα Συγγρού.

Η εκδήλωση ήταν μία διοργάνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, του Ι.Γ.Ε. και των ” Φίλων του Δάσους Συγγρού”.

Συγκεντρωθήκαμε , μικροί και μεγάλοι, στον Πύργο Συγγρού και φτιάξαμε χελιδονοφωλιές για τους προάγγελους της Άνοιξης. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να γνωρίσουν το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.

Το αποτέλεσμα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού φτιάχτηκαν πάνω από 250 φωλιές που θα τοποθετηθούν κατάλληλα για να κάνουν την εγκατάσταση των χελιδονιών πιο εύκολη και να τα ξεκουράσουν. Οι μικροί κατασκευαστές τους, τα παιδιά, γέμισαν με χαρά κι η εκδήλωση αυτή στάθηκε αφορμή για να γνωρίσουν καλύτερα τα χελιδόνια και τον τρόπο με τον οποίο επιβιώνουν.

Ευχάριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, και ιδιαιτέρως τον  Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, όπως επίσης, τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμο της Κηφισιάς που έστειλαν αντιπροσώπους τους.

“Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού”, είμαστε χαρούμενοι που συμμετείχαμε ενεργά σε μία τόσο όμορφη γιορτή που είχε οικολογικό ενδιαφέρον και ουσιαστικό αποτέλεσμα! Ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιου είδους ενέργειες.