Search
Close this search box.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου στον Πύργο Συγγρού έλαβε χώρα η εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιφιγένεια Συγγρού με θέμα «Ιφιγένεια Συγγρού, μια ζωή ευποιΐας».

Μία Νέα συνεργασία μεταξύ των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» και του Ι.Γ.Ε. ξεκίνησε.  Η έρευνα για το έργο και την ζωή της μεγάλη αυτής ευεργέτιδας.

Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε η κα Μοσχονά «φίλη του Δάσους Συγγρού», καταξιωμένη φιλόλογος και πρώην διευθύντρια αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, αναδιφώντας στη βιβλιογραφία, στα αρχεία και στον Τύπο της εποχής.

Στην εκδήλωση δόθηκε μία πρόγευση από όλη αυτή την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί.

Αρχικά τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου μας κα Θεοδωρακοπούλου επισημαίνοντας τον ρόλο και σκοπό του. «Ως κάτοικοι της περιοχής αυτής είμαστε περήφανοι για αυτό το κεκτημένο. Το χαιρόμαστε, το φροντίζουμε και το προστατεύουμε. Ταυτόχρονα αισθανόμαστε την ανάγκη να τιμούμε την μνήμη εκείνων που οραματίστηκαν και δημιούργησαν αυτή την πραγματικότητα», είπε αναφερόμενη στο ζεύγος Συγγρού.

Η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. Άννα Μαρία Γιάντση στο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τους « Φίλους του Δάσους Συγγρού» για την πρωτοβουλία τους, την ανάδειξη του έργου αυτή της σπουδαίας προσωπικότητας.

Στην συνέχεια η κα Μοσχονά μέσα από τηνπαρουσίασή της ανέδειξε  το σπουδαίο έργο της μεγάλης ευεργέτιδας καθώς και κάποιες πτυχές της ζωής της. Η ομιλία της συνοδευόταν με σπάνιο φωτογραφικό υλικό της εποχής εκείνης.

Εν κατακλείδι  ο διευθυντής του Ι.Γ.Ε. Δρ. Γ. Μπαλωτήςπαρουσίασε φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Ινστιτούτου που χρονολογούνται από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, ως Ελληνική Γεωργική Εταιρεία, έως σήμερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί φορείς της τοπικής κοινωνίας καθώς και ο τέως πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. κος Καζακόπουλος.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μοσχονά για το ενδιαφέρον που έχει δείξει και την εργασία της πάνω σε αυτό το αντικείμενο. Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Το Δάσος μας αγκαλιάζει όλους είναι δικό μας και δικό σας, όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία του και την πορεία του μέσα στα χρόνια!