Search
Close this search box.

20 ΜΑΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Μεγάλη επιτυχία είχε η Ημερίδα “Ο ρόλος της μέλισσας στη ζωή του ανθρώπου: Περιβάλλον – Διατροφή – Υγεία”. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου και φέτος διοργανώθηκε από κοινού από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και τους “Φίλους Δάσους Συγγρού”.
Στην ημερίδα έλαβαν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά την πολυσήμαντη συμβολή των μελισσών στην ανθρώπινη ζωή. Ειδικότερα, εστιάστηκε στους τρεις βασικούς τομείς: Περιβάλλον, Διατροφή και Υγεία.
Ο Πρόεδρος του ΙΓΕ, κος Διονύσιος Κυριακόπουλος, στην ομιλία του τόνισε τη ζωτική σημασία που έχουν οι μέλισσες για την επιβίωση του πλανήτη μας. Αναφέρθηκε στις απειλές που αντιμετωπίζουν οι μέλισσες, όπως η κλιματική αλλαγή, η χρήση φυτοφαρμάκων και η απώλεια βιοτόπων, και υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία τους.
Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Γεώργιος Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την υποστήριξη της μελισσοκομίας (https://www.minagric.gr/…/deltiatypou/16655-dt200524c).
Στην ημερίδα μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κος Γ. Στρατάκος, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ κα Αναστασία Σαρχόσογλου, ο Δ/νων Σύμβουλος της Μελισσοκομικής Εταιρείας Αττική κος Γ. Πίττας.
Τα Πρακτικά της Ημερίδας θα τα βρείτε