Search
Close this search box.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΥΓΓΡΟΥ

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο της ευεργέτιδός μας Ιφιγένειας Συγγρού, ετελέσθη την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2021 στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Ι.Γ.Ε και τίμησε με την παρουσία του ο περιφερειάρχης Αττικής κ.Γ. Πατούλης. Στο λόγο που εκφώνησε αναφέρθηκε στην εμβληματική προσωπικότητα της Ιφιγένειας Συγγρού και στην σημαντική προσφορά στον τόπο μας, τόσο του Ανδρέα Συγγρού όσο και τη σύζυγό του. Χαρακτηριστικά είπε: “για όλους εμάς το όραμα της Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου – Συγγρού συζύγου του Εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού, που κληροδότησε το κτήμα με σκοπό να αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση του αγροτικού κόσμου, συνεχίζει να μας εμπνέει και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα “. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαχρονική στήριξη που παρέχει στην προάσπιση του δασικού χαρακτήρα του δάσους Συγγρού και στην αναγκαιότητα να διατηρηθεί ως πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής. Με ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια αναφέρθηκε και στο έργο του συλλόγου μας φίλοι του δάσους Συγγρού και στην Πρόεδρο μας Χρυσάνθη θεοδωρακοπούλου. Τον λόγο εκτός του προέδρου του Ι.Γ.Ε κ. Δ. Κυριακοπούλου, πήρε και ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ Θωμάκος που προσπαθεί πάντα με κάθε μέσο να στηρίζει αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου. Άλλωστε και ο μοναδικός φύλακας στην πύλη που έχουμε είναι του Δήμου Κηφισιάς. Σε παράκληση της προέδρου μας υποσχέθηκε από τον Σεπτέμβριο να βοηθήσει λίγο περισσότερο και στη διατήρηση της καθαριότητας στο δάσος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και η γενική γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Χρ.Καλογήρου αλλά και πολλοί πρώην πρόεδροι του Ι.Γ.Ε. Την όλη εκδήλωση στήριξε με το δικό της ευγενικό και αποτελεσματικό τρόπο η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ι.Γ.Ε.