Search
Close this search box.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 , « Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» , ο Σύλλογος Αναβρύτων, ο Σύλλογος Παραδείσου, Σύλλογος Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος Δωδώνη, ο Σύλλογος Στουντίου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών, ο Σύλλογος Πολυδρόσου, του Γραφείου Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου , το 18ο Δημοτικό Σχολείο , συμμετείχαμε στην εθελοντική δράση στα πλαίσια του «Save Your Hood», που έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου χωριστήκαμε σε ομάδες, άλλοι ανέλαβαν τον καθαρισμό του Δάσους και άλλων 5 διαφορετικών σημείων των γύρω περιοχών από τα σκουπίδια, ενώ άλλοι ανέλαβαν την απομάκρυνση των σπασμένων κλαδιών που έχουν πέσει από τον χιονιά όπου στο πέρασμά του έσπασε πάρα πολλά δέντρα στο Δάσος. Εκεί επικεντρωθήκαμε κι εμείς, καθώς τα ξερά κλαδιά αποτελούν κίνδυνο για το Δάσος μας, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Τα συγκεντρώναμε σε κεντρικό σημείο και περνούσαμε έπειτα με την υδροφόρα μας και τα μαζεύαμε για να απομακρυνθούν τελείως από τον χώρο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου μας, Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου στον σύντομο χαιρετισμό της, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι είχαν προσέλθει για να εργαστούν σε αυτή την εθελοντική δράση, επισήμανε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην προστασία του Δάσους λέγοντας « Ευχόμαστε να έρθει η στιγμή που οι καθαρισμοί δεν θα είναι απαραίτητοι και θα μπει στην νοοτροπία των επισκεπτών να σέβονται τον χώρο πόσο μάλλον όταν αυτό είναι ένα Δάσος και συγκεκριμένα το τελευταίο εναπομείναν κομμάτι φυσικού Αττικού δάσους του λεκανοπεδίου. Είμαστε πολύ τυχεροί που το έχουμε δίπλα μας, αρκεί να το καταλάβουμε!».

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν στην δράση αυτή, μικρούς και μεγάλους! Ήταν μια ευτυχισμένη μέρα για μας που σας γνωρίσαμε και εργαστήκαμε όλοι μαζί για αυτό τον όμορφο σκοπό!