Search
Close this search box.

Η «επιδρομή» αγριογούρουνων το τελευταίο διάστημα στα περιαστικά δάση, ακόμη και στον αστικό ιστό των βορείων προαστίων, δεν εξαίρεσε το δάσος Συγγρού, στο οποίο εθεάθη ένα ακόμη, σύμφωνα με αναφορές επισκεπτών. Σε επικοινωνία του με την ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και θηροφύλακας Αλέκος Κόκκαλης επιστεί την προσοχή όσων θέλουν να επισκεφθούν και περιηγηθούν στο δάσος, καθώς πρόκειται για άγριο ζώο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει επιθετικό, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τον Α. Κόκκαλη, μάλιστα, το πρόβλημα, πλέον, είναι τεράστιο στην Αττική, καθώς λόγω της απαγόρευσης του κυνηγιού στο πλαίσιο των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων τους τελευταίους 14 μήνες, το συγκεκριμένο είδος, το οποίο ούτως ή άλλως πολλαπλασιάζεται με αυξημένους ρυθμούς και ελλείψει φυσικών θηρευτών, εκτιμάται ότι ήδη μετρά δεκάδες χιλιάδες ζώα πέριξ της Αττικής, με συνέπεια να παρατηρείται το πρόσφατο φαινόμενο της παρουσίας τους σε δάση, άλση, ακόμη και δρόμους πόλεων, συνιστώντας κίνδυνο για διερχόμενους οδηγούς.

Στα βόρεια προάστια αγριογούρουνα έχουν θεαθεί (και φωτογραφηθεί) σε περιοχές όπως το δάσος Παπαδημητρίου στα Μελίσσια, στην περιοχή των Βριλησσίων, στην Κηφισιά και την Εκάλη.

Πηγή: Αμαρυσία