Ζητείται πυροπροστασία

Τελευταία ενημέρωση: 14 Απριλίου 2008

Εν όψει ενός ακόμα επικίνδυνου καλοκαιριού, και με δεδομένο πλέον το γεγονός ότι το Δάσος Συγγρού αποτελεί τα τελευταία χρόνια μόνιμο στόχο εμπρηστών, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού ζητούν γενικήεγρήγορση, επαγγελματική προετοιμασία και καθολική συνεργασία, προς αποτροπήν καταστροφής του πολύτιμου αυτού πνεύμονος της περιοχής.

Με επιστολή τους προς το ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών – διαχειριστής του Δάσους Συγγρού, αρμόδιος για την φύλαξή του), την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους ομόρους Δήμους (Αμαρουσίου και Κηφισιάς) και τον ΣΠΑΠ, καταγράφουν τα απαραίτητα για την προστασία του δάσους μέτρα, επισημαίνοντας ελλείψεις που πρέπει να διορθωθούν και τονίζοντας πόσο αναγκαίος είναι ο συντονισμός των διαφόρων υπηρεσιών και ο διαρκής έλεγχός του με ασκήσεις ετοιμότητος και συνεργασία.

Με άλλη επιστολή τους προς τους αρμοδίους της τεχνικής υπηρεσίας του ΙΚΑ, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού ζητούν να καθαρισθούν εγκαίρως τα βορείως του Δάσους Συγρού κείμενα οικόπεδα ιδιοκτησίας ΙΚΑ, απ΄ όπου στο παρελθόν έχουν ξεκινήσει κατ’ επανάληψιν πυρκαϊές που κατόπιν, λόγω των βορινών ανέμων, επεξετάθησαν και στο Δάσος.

Ευχής έργον είναι οι αρμόδιοι να ανταποκριθούν, επαναλαμβάνοντας τα περυσινά θετικά μέτρα, διορθώνοντας τις ελλείψεις, και διατηρώντας το καλό πνεύμα συνεργασίας και την εγρήγορση. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι βέβαιον ότι κάθε πολίτης που αγαπά το δάσος θα βοηθήσει όπως και όσο μπορεί.

Μετά την φωτιά του 2006 που κατέκαψε 33 στρέμματα, πέρυσι το Δάσος Συγγρού φυλάχθηκε καλά. Το Δάσος είχε καθαρισθεί, φυλασσόταν επί 24ώρου βάσεως από φύλακες του ΙΓΕ, των Δήμων και άλλων κρατικών υπηρεσιών, έκλεινε μετά την δύση του ηλίου και τις επικίνδυνες ημέρες, ενώ για πρώτη φορά λειτούργησαν και οι πυροσβεστικοί κρουνοί. Παράλληλα, εθελοντές πολίτες πυροφύλασσαν γύρω από το δάσος, οσάκις το ΙΓΕ το ζητούσε. Η περυσινή χρονιά είναι ένα καλό μέτρο συγκρίσεως για όλες τις επόμενες χρονιές, όσον αφορά την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.