Εκτός Δάσους Συγγρού οι εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου οι “Καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού” που ο Δήμος είχε προγραμματίσει για φέτος το καλοκαίρι στο θεατράκι του σχολείου των Αναβρύτων εντός του Δάσους Συγγρού μεταφέρονται στην Πλατεία Ηρώων στο κέντρο της πόλης, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητος εκδήλωσης πυρκαϊάς σε όλην την Αττική καθ’ όλην την διάρκεια του καλοκαιριού.

Της εν λόγω αποφάσεως του Δήμου Αμαρουσίου είχε προηγηθεί απόφαση της Νομαρχίας να κλείνει το Δάσος Συγγρού από τις έξι το απόγευμα όταν ο δείκτης επικινδυνότητος πυρκαϊάς είναι αυξημένος. Εξ αιτίας της απαγορεύσεως αυτής μετεφέρθη στην πλατεία Ηρώων η πρώτη δημοτική “καλοκαιρινή βραδιά πολιτισμού” και αναβλήθηκε η δεύτερη.

Αλλά και το ΙΓΕ απεφάσισε ανεξαρτήτως επικινδυνότητος πυρκαϊάς να κλείνει το δάσος τη νύχτα. Αυτό θα καθιστούσε γενικότερα προβληματική την λειτουργία του δάσους ως χώρου βραδινών θεατρικών εκδηλώσεων.

Η σημερινή απόφαση είναι σημαντική διότι για πρώτη φορά γίνεται ευρύτερα παραδεκτό ότι ένα δάσος που γίνεται στόχος εμπρηστών δύο – τρεις φορές κάθε καλοκαίρι, δεν μπορεί να ανοίγει ανεξέλεγκτα στο κοινό τις νύχτες, ιδιαίτερα μάλιστα τις καλοκαιρινές.

Πριν από τις “καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού” ο Δήμος Αμαρουσίου είχε διοργανώσει και άλλες παράταιρες, εκτός σκοπού Κληροδοτήματος, εκδηλώσεις στο Δάσος Συγγρού. Το γεγονός σχολιάσθηκε στον Τύπο από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού και προξένησε την αντίδραση του Δήμου.Σχετικές δημοσιεύσεις:

Λαϊκοπανηγύρεις στο Δάσος Συγγρού, Επιστολή Φίλων Δάσους Συγγρού, Ελευθεροτυπία, 22/6/07

Απάντηση Δήμου Αμαρουσίου, Ελευθεροτυπία, 30/6/07

Για το Δασόκτημα Συγγρού, Ανταπάντηση Φίλων Δάσους Συγγρού, Ελευθεροτυπία, 10/7/07

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.