Ανεβλήθησαν για το 2006 και 2008 δύο αγωγές εναντίον του Δήμου Αμαρουσίου για το Κτήμα Καρέλλα.

Η πρώτη αγωγή ανεβλήθη για τις 13 Μαρτίου 2008 και αφορά τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος για να δημιουργήσει γιγαντιαία ψυχαγωγική – εμπορική εγκατάσταση (θεματικό πάρκο) στο Κτήμα Καρέλλα. Το σχέδιο αυτό – 1.000.000 επισκέπτες απ’ όλην την Αττική, την Ελλάδα και τον κόσμο(!), με 40-90 εκ Ευρώ επένδυση και είσοδο 20 Ευρώ / άτομο) θα κατέστρεφε την ευρύτερη περιοχή και θα επηρέαζε δυσμενέστατα ΚΑΙ το γειτονεύον με το Κτήμα Καρέλλα Δάσος Συγγρού. Με την αναβολή της εκδικάσεως της σχετικής αγωγής, το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι το 2008.Η δεύτερη αγωγή ανεβλήθη για τις 14 Μαρτίου 2006 και αφορά την χρήση του Κτήματος Καρέλλα το καλοκαίρι του 2004 ως χωματερής για την εναπόθεση και επεξεργασία των μπάζων που προέκυψαν από την “ανάπλαση” του κέντρου της πόλης. Η χρήση αυτή απεγύμνωσε μέρος του κτήματος από την βλάστησή του και το μετέτρεψε σε αλάνα, έτοιμη για τσιμέντο. Την αναβολή εζήτησε εταιρεία-εργολάβος του Δήμου (η Μεσάϊκος ΑΤΕΒΕ) για την οποίαν έχει ζητήσει διαδικασία εκκαθάρισης η Εμπορική Τράπεζα. Η υπόθεση αυτή συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου στις 14/3 και αναμένεται η απόφαση.
Το γεγονός ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το θεματικό πάρκο μέχρι το 2008, δεν σημαίνει ότι το Κτήμα Καρέλλα σώθηκε από το τσιμέντο. Εκτιμάται ότι με πρώτη ευκαιρία ο Δήμος θα προσπαθήσει να το “αξιοποιήσει” αλλιώς.Για την υπόθεση της χωματερής στο Κτήμα Καρέλλα εκκρεμεί και αυτεπάγγελτος δίωξη της Εισαγγελίας για ποινικές ευθύνες του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.