Ό Άγιος Ανδρέας ανακαινισμένος.

Ο Αγ. Ανδρέας ανακαισμένος. Ένα από τα μελανότερα “επιτεύγματα” της διαχειρίσεως του Κληροδοτήματος Συγγρού των τελευταίων ετών επί τέλους απαλείφεται

 

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του Αγ. Ανδρέα με χορηγία του κ. Μαυροσκότη, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας ΒΙΟΤΕΡ και υπό την επίβλεψη του αρμοδίου τμήματος του Υπ. Πολιτισμού. Η αποκατάσταση έγινε μέ απόλυτο σεβασμό στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, και με υλικά απολύτως συμβατά με τα αρχικώς χρησιμοποιηθέντα. Την όλη επίβλεψη ήσκησε εκ μέρους του ΙΓΕ η Αντιπρόεδρος κ. Α. Βλάχου και εκ μέρους του Υπ.Πο. αρμοδία αρχιτέκτων.Τα προηγούμενα χρόνια ο Αγ. Ανδρέας είχε βανδαλισθεί αγρίως. Παρά το ότι το 1992 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο, ουδέν έγινε επί σειράν ετών για να αποκατασταθεί. Ο ανακαινισμένος Αγ. Ανδρέας λειτούργησε για πρώτη φορά κατά την εορτή του Αγ. Ανδρέου του 2007.Σύμφωνα με δημοσία δήλωση του Προέδρου του ΙΓΕ, κ. Κ. Μπέση, ο Αγ. Ανδρέας, που αποτελεί και ιδιοκτησία του Κληροδοτήματος Συγγρού, θα χρησιμοποιείται μόνον στις εορτές του Αγίου, και των Τριών Ιεραρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.