Δέκα χρόνια εθελοντικής δράσης, έμπρακτης αγάπης και σεβασμού για το περιβάλλον.

Με μια ιδιαίτερη τελετή ο σύλλογος « Φίλοι του Δάσους Συγγρού » γιόρτασαν τα γενέθλια των 10 χρόνων τους, την Κυριακή 19 Μαΐου, στην έπαυλη του Αντρέα Συγγρού, στο δάσος Συγγρού.

Με την παρουσία τους τίμησαν τους ανθρώπους του συλλόγου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του ΙΓΕ κ. Λεωνίδας Καζακόπουλος, ο Διευθυντής του ΙΓΕ κ. Γιώργος Μπαλωτής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, και Λευτέρης Μαγιάκης, καθώς και πολυάριθμοι φίλοι, εθελοντές και συμπαραστάτες τους συλλόγου.

Η πρόεδρος των “Φίλων του Δάσους Συγγρού” κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, αφού υποδέχθηκε εγκάρδια τους παρευρισκομένους, μίλησε εν συντομία για το έργο των 10 αυτών χρόνων, το όραμα και τους σκοπούς του συλλόγου αλλά και τους αγώνες που δόθηκαν και δίνονται μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με συλλόγους, ιδιώτες και φορείς.

Υπενθύμισε τη σθεναρή αντίσταση του συλλόγου σε κάθε απειλή που δέχθηκε το Δάσος μέχρι σήμερα, όπως το περίφημο masterplan που προέβλεπε στο δάσος φωτισμούς, λέιζερ, μέχρι και τρενάκι αναψυχής. Την αγωνία μη γίνει θεματικό πάρκο το κτήμα Καρέλλα, την απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων και τεχνητών εγκαταστάσεων αναψυχής άσχετων με τους όρους του Κληροδοτήματος, αγώνες για την πυροπροστασία και τη φύλαξη του δάσους αλλά και τους τελευταίους αγώνες κατά της συγχώνευσης του ΙΓΕ με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε και τους δύο Δημάρχους, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της βοήθειάς τους και της πολύτιμης συνεισφοράς στην προστασία του Κληροδοτήματος. Τόνισε ιδιαίτερα την αλλαγή στη συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας άλλον έναν άγρυπνο προστάτη του Δάσους. Επαίνεσε την αθόρυβη – πλην όμως καθοριστική – συμβολή του δημάρχου Κηφισιάς κ. Χιωτάκη σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Αναφέρθηκε στη μέριμνα της σημερινής Διοίκησης του Κληροδοτήματος για την προστασία του Δάσους ευχαριστώντας την που από την πρώτη στιγμή, σε αντίθεση με τις διοικήσεις του παρελθόντος, διαχειρίστηκε το Δάσος Συγγρού από άλλη οπτική και ανέλαβε πρωτοβουλίες για την προστασία του (όπως η εξαίρεση των πολιτιστικών εκδηλώσεων), αλλά και για τη γενικότερη συμβολή του στην προσπάθεια για την πυροπροστασία του.

Η κα Θεοδωρακοπούλου ευχαρίστησε ακόμη τους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου και Κηφισιάς που συνεργάζονται για το καλό του Δάσους πέρα από κάθε παραταξιακή αντιπαράθεση, τους συλλόγους με τους οποίους μοιράζονται κοινούς αγώνες, τον τύπο Αμαρουσίου και Κηφισιάς, την τέως πρόεδρο κα Αμαρυλλίδα Δεληγιάννη καθώς και όλα τα διοικητικά συμβούλια που έχουν περάσει, το τωρινό διοικητικό συμβούλιο και τέλος όλα τα μέλη του συλλόγου, συμπαραστάτες, εμψυχωτές και κριτές της 10χρονης πορείας.

Το λόγο πήρε ο κ. Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη το σύλλογο και ιδιαιτέρως την πρόεδρό του. Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να μετονομάσει σε Δάσος την έκταση του Κτήματος Συγγρού, σε μια προσπάθεια να περιφρουρηθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική και παράλληλα έδωσε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη του Δήμου προς τις προσπάθειες συλλόγων και φορέων που έχουν αποστολή την περιφρούρηση του περιβάλλοντος και του πρασίνου στο Μαρούσι αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Στον ίδιο τόνο κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Χιωτάκη, ο οποίος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των ανθρώπων του συλλόγου, επισημαίνοντας πως πάντοτε θα μεριμνά για την προστασία του Δάσους, έχοντας άλλωστε σχέσεις βαθιές που τον συνδέουν με το Κληροδότημα.

Τις ομιλίες έκλεισε ο κ. Καζακόπουλος, επιβεβαιώνοντας και εκείνος την άριστη συνεργασία με το σύλλογο και αναγνωρίζοντας το έργο των “Φίλων του Δάσους Συγγρού”.

Στην συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση και ξενάγηση στις αίθουσες και στο μουσείο μελισσοκομίας από τον κ. Ραφτόπουλο (αρχιτέκτονα και αντιπρόεδρο των “Φίλων του Δάσους Συγγρού”) και τον κ. Μπαλωτή (Διευθυντή του ΙΓΕ).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, δίνοντας μας τη διαβεβαίωση πως ο σύλλογος θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο τις προσπάθειες του, έχοντας τη συνεργατική βοήθεια όλων.

Εφημερίδα ΘΕΣΗ, 24/05/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.