Χώρος λαϊκής πανηγύρεως το Κληροδότημα Συγγρού

  Λαϊκοδημοτική συναυλία στο Κληροδότημα Συγγρού με Στέλλα Κονιτοπούλου και ολίγην… τσίκνα επ’ ευκαιρία επιστημονικού συνεδρίου. (Η φωτο από το σχετικό δελτίο τύπου του Δ.Α.). Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

Στις 8, 9 και 10 Ιουνίου το Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας οργάνωσε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) στο Κληροδότημα και Δάσος Συγγρού το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελισσοθεραπείας.

Παράλληλα με το συνέδριο οργανώθηκε και γιορτή μελιού με περίπτερα για την “προβολή, ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μέλισσα και τα παράγωγά της” (από την επίσημη ανακοίνωση του συνεδρίου).

Η εκδήλωση ετελέσθη υπό την αιγίδα της Apimondia (διεθνούς ΜΚΟ για την μέλισσα) με συμμετοχή της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας και του Μεσογειακού Φόρουμ Υγείας και την υποστήριξη των ΙΝΚΑ και ΙΓΕ.

Εκ των υστέρων απεφάσισε και ο Δήμος Αμαρουσίου να υποστηρίξει το συνέδριο, προσφέροντας συναυλία με την Στέλλα Κονιτοπούλου το Σάββατο 9 Ιουνίου 2007 και ώρα 9:00, μέσα στο Κληροδότημα Συγγρού. Την εκδήλωση οργάνωσε από πλευράς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού το μέλος του Δ.Σ. κ. Μαρίνα Σταυράκη. Παρέστησαν ο Δήμαρχος, κ. Πατούλης και ο Αντιδήμαρχος, κ. Πουλόπουλος (από Δελτίο τύπου Δημ. Αμαρουσίου – 15/6).

 Σκηνή από την βραδυά της 9ης Ιουνίου (από το ίδιο Δελτίο Τύπου) Πατήστε για να μεγεθύνετε.

Προεκλογικώς ο κ. Δήμαρχος Αμαρουσίου είχε δεσμευθεί “να σεβασθεί μέχρις κεραίας τον σκοπό του Κληροδοτήματος Συγγρού απέχοντας, καταψηφίζοντας και ενεργώς αποτρέποντας χρήσεις που δεν συμφωνούν με αυτόν, π.χ., άσχετες με τον γεωργικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα του χώρου εκδηλώσεις”.

Η συγκεκριμένη συναυλία όχι μόνον δεν συνάδει με την ως προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Αμαρουσίου, αλλά ανοίγει και επικίνδυνες κερκόπορτες. Π.χ., τι θα συμβεί αν μετά το μέλι, ακολουθήσει συνέδριο για το κρασί, την μπύρα και τα λοιπά αγροτικά προϊόντα;

Θα δούμε με πρόσχημα την γεωργική εκπαίδευση, γιορτές κρασιού και μπύρας;

Θα δούμε ν’ ανασταίνεται στο Δάσος Συγγρού το Δαφνί της δεκαετίας του εξήντα με τις αλήστου μνήμης γιορτές κρασιού του ΕΟΤ της δικτατορίας;

Τα πρόσφατα παραδείγματα πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής του Αμαρουσίου, τα οποία άπαντα ετελέσθησαν με την πλήρη κάλυψη του ΙΓΕ, δηλ. του κ. Υπουργού Γεωργίας μάς ανησυχούν σφόδρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.