Φωτιά στο Δάσος Συγγρού.

    Φωτογραφία από την φωτιά του Σεπτεμβρίου 2005, η οποία είχε εκδηλωθεί πολύ κοντά στο σημείο της φετινής πυρκαϊάς. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

 

Στις μία το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στην καρδιά του Δάσους Συγγρού ανατολικώς των γηπέδων, κοντά σε σημείο όπου είχε επίσης εκδηλωθεί πυρκαϊά πέρυσι στον Σεπτέμβριο. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική από περιοίκους του Δάσους Συγγρού που αντελήφθησαν τον καπνό και η φωτιά κατεσβέσθη με μικρές απώλειες.

Παρά το ότι η πυροπροστατευτική περίοδος άρχισε την 1η Μαίου και παρά το ότι ήδη από την 26η Απριλίου είχε γίνει ειδική σύσκεψη του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό τον κ. Παυλόπουλο και παρουσία του κ. Φούρλα για τον συντονισμό και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, εν όψει ενός καλοκαιριού που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο από πλευράς πυρκαϊών λόγων εξάρσεων υψηλής θερμοκρασίας και δυνατών ανέμων, εν τούτοις το Δάσος Συγγρού δεν πυροφυλασσόταν. Οι πυροφύλακες που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο αναλαμβάνουν φέτος υπηρεσία την 1η Ιουνίου!

Αυτά συμβαίνουν όταν είναι γνωστό ότι και πέρυσι, που η πρόσληψη των φυλάκων είχε επίσης καθυστερήσει (ανέλαβαν υπηρεσία την 1η Αυγούστου), είχε γίνει εμπρησμός μόλις τρεις μέρες ενωρίτερα, την 28η Ιουλίου, βραδυά που καιγόταν η Πεντέλη. Είναι σαφές ότι ορισμένοι στο Υπουργείο Γεωργίας δεν φαίνεται να έχουν μάθει τίποτε από τους περυσινούς εμπρησμούς.

Φέτος και πάλιν η φωτιά εκδηλώνεται σε μέρα με αέρα, σε ώρα με μηδενική ανθρώπινη παρουσία (καθημερινή, μεσημέρι, με ζέστη) και με ανύπαρκτη φύλαξη.

Ο νέος – κατά πάσαν πιθανότητα – επίσης εμπρησμός εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ως προς το ποιός και γιατί επιμένει να κάψει το Δάσος Συγγρού. Ταυτοχρόνως θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση και την βούληση και ικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Γεωργίας να προστατεύσει αποτελεσματικά το Δάσος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.