Τα Νέα του Δάσους μας !

Οι καλοκαιρινοί μήνες με τους αέρηδές τους έφθασαν και το ΣΠΑΠ, ο Δήμος Αμαρουσίου, το ΙΓΕ και οι Εθελοντές του Δάσους Συγγρού ετοιμάζονται να δώσουν τον αγώνα τους για ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές.

  • Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Δάσους Συγγρού, με τη συμμετοχή Εθελοντών και μαθητών από 5 Δημοτικά Σχολεία, η εκπαιδευτική δράση που οργάνωσε ο Δ. Αμαρουσίου και ο ΣΠΑΠ πάνω σε θέματα πυροπροστασίας.
  • Το ΙΓΕ ολοκλήρωσε τον μειοδοτικό διαγωνισμό για την κοπή και την αποκομιδή των ξέρων χόρτων. Η εταιρία που ανάλαβε ήδη βρίσκεται μέσα στο δάσος και εργάζεται.
  • Οι δύο πυροφύλακες που εγκρίθηκαν στο ΙΓΕ για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω γραφειοκρατίας θα μπορούσαν να προσληφθούν το φθινόπωρο. Έτσι το ΙΓΕ αποφάσισε να προσλάβει φύλακες από ιδιωτική εταιρία. Τους αναμένουμε και ελπίζουμε αυτοί να έρθουν εγκαίρως γιατί οι αέρηδες άρχισαν. Δεν περιμένουν, βλέπεις, να τελειώσουν οι εκλογές!
  • Ο Εθελοντές του Δάσους Συγγρού προμηθεύτηκαν τις ταυτότητές του και ετοιμάζονται για τις γνωστές περιφρουρήσεις τους.
  • Το θέμα της βαμβακίασης παρακολουθείται από κοντά με συνεχείς πιέσεις μας προς το ΙΓΕ. Υποσχέθηκε πως θα αντιμετωπισθεί εντός των προσεχών ημερών. 70 δένδρα έχουν προσβληθεί μέχρι τώρα. να μην τα εκατοστήσουμε!
  • Η Εθελοντική Πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει τα καλοκαιρινά ποτίσματα.Ο Σύλλογός μας ¨Οι Φίλοι του Δάσους Συυγρού” προσπαθούν να βρουν λύση για ένα μικρό φορτηγάκι  με μια δεξαμενή πάνω του που θα διευκόλυνε πολύ τις εργασίες. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να βρούμε τους οικονομικούς πόρους για την αγορά του. Έτσι το πότισμα συνεχίζει να είναι μια εξαιρετικά επίπονη εργασία. Ζητούνται, επειγόντως, Εθελοντές!

One Comment on “Τα Νέα του Δάσους μας !

  1. Αγαπητοί φίλοι,
    Διάβασα για τις περιπτώσεις βαμβακίασης στα δέντρα στο κτήμα Συγγρού, θα ήθελα να προτείνω μία λύση η οποία με έχει εντυπωσιάσει και που θα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα! Υπάρχει μία βιοτεχνολογία που λέγεται EM (Energetic Microorganisms) πλήρως βιολογικό και φυσικό σκεύασμα με “καλά” βακτήρια που κάνει αποκατάσταση οικοσυστήματος πλήρη ΧΩΡΙΣ τη χρήση χημικών, καθαρίζει πλήρως το νερό και κάνει εκπληκτική περιβαντολογική δουλειά. Επειδή χρησιμοποιείται ως φυσική και πολύ αποτελεσματική λύση στην Γεωργία και είναι πολύ καλύτερη λύση από χημικά , σας στέλνω το σχετικό link για να ενημερωθείτε, πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε εξαιρετικό καλό στην πόλη μας και στο περιβάλλον με φυσικό τρόπο και να αποκαταστήσουμε βλάβες και μόλυνση!!!!! Παρακαλώ διαβάστε http://www.emhellas.com Ευχαριστώ πολύ! Ένας πολίτης που αγαπάει το περιβάλλον!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.