Τα Μονοπάτια και οι ποδηλάτες.

Καθόλα αξιαγάπητοι οι ποδηλάτες αλλά κίνδυνος θάνατος για τη χλωρίδα και την πανίδα του δάσους, τα 325 και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενα μονοπάτια.
«Την τραγική αυτή κατάσταση δημιουργούν περιπατητές και ποδηλάτες με απίστευτες διαδρομές και ράμπες που κατασκευάζουν με ξύλα, καλοριφέρ, πόρτες, σκουπίδια, πέτρες και φερτό χώμα από περιοχές του δάσους.»
Αυτά χαρακτηριστικά αναφέρει η Εθελοντική Πρωτοβουλία στην επιστολή που έστειλε στην Αμαρυσία (δημοσιεύεται και στον ιστοχώρο μας)
« 10 μονοπάτια υπήρχαν στο Συγγρού το 1981. Σήμερα 30 χρόνια μετά, το δάσος έχει μετατραπεί σε ένα απίστευτο δίκτυο 325 μονοπατιών μήκους το κάθε ένα από 5 έως και άνω των300 μέτρωνκαι πλάτους από 0,40 έως2,50 μέτρα και συνεχώς διαπλατούμενα. Όπως είναι γνωστό όμως απαγορεύεται η διέλευση ποδηλάτων στα μονοπάτια».
Εμείς θα θέλαμε να προσθέσουμε οτι θα πρέπει να συνυπάρχουμε αρμονικά όλοι μέσα στο δάσος μας!: περιπατητές, ποδηλάτες, αθλούμενοι, ζωόφιλοι.  Μόνο η αλληλοκατανόηση και ο σεβασμός προς το περιβάλλον θα μπορέσει να το πετύχει αυτό.

2 Comments on “Τα Μονοπάτια και οι ποδηλάτες.

  1. Αγαπητοί φίλοι του άλσους Συγγρού. Το δάσος Συγγρού δεν σας ανήκει και θα σας παρακαλούσαμε να διακόψετε κάθε προσπάθεια για τον εκτοπισμό των ποδηλατών από το άλσος Συγγρού. Ο λόγος που συνεχώς ολοένα και αυξάνονται τα μονοπάτια είναι λόγω της αδράνειας σας να οριοθετήσετε εσείς μονοπάτια τα οποία θα προορίζονται αποκλειστικά για ποδηλάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.