Οι ειδήσεις εν συντομία

  •  Εικαστική παρέμβαση από τη Σχολή Καλών Τεχνών

Όλοι γνωρίζουμε το ατυχές συμβάν με την κοπή της αιωνόβιας βελανιδιάς. Η Σχολή Καλών Τεχνών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των Φίλων του Δάσους Συγγρού και του ΙΓΕ και μελετά την εικαστική της παρέμβαση. Περισσότερα νέα και ειδικό άρθρο σε λίγες μέρες.

  •  Ο χώρος της βελανιδιάς 

Το  ΙΓΕ κατάφερε μετά από πολλές καθυστερήσεις να φυτέψει μια βελανιδιά  ύψους περίπου2 μέτρων στο χώρο του … εγκλήματος.  Την κατάλληλη εποχή θα πρέπει να φυτευθεί ο χώρος  και με άλλα δασικά δένδρα. Η φωτογραφία δείχνει για άλλη μια φορά την αναλογία της καταστροφής σε σχέση με την αποκατάσταση που έγινε.

  •  Η μάστιγα της βαμβακίασης.

65 είναι τα δένδρα που μετρήσαμε να έχουν προσβληθεί από τη βαμβακίαση. ΤΟ ΙΓΕ υποσχέθηκαν, αρχές Ιουνίου, να αντιμετωπίσει το θέμα δραστικά.

  •  Πυροπροστασία καθαρισμός ξερών χόρτων

Μετά από την περσινή εμπειρία όπου μόνο η τύχη βοήθησε να μη γίνει κανένα μεγάλο κακό, εφέτος το ΙΓΕ αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την κοπή των ξερών χόρτων. Ευχόμαστε τα χρήματα που θα διατεθούν (15.000 €) να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και το δάσος να μην κινδυνέψει εξαιτίας των ξερών χόρτων.

  •  Οδηγός φυτεύσεων

Ο οδηγός φυτεύσεων δημιουργήθηκε από την εταιρεία ΥΛΗ και απευθύνεται σε κάθε εθελοντή πολίτη, που θέλει μόνος ή σε ομάδα να συμβάλει ενεργά στο φύτεμα όσο το δυνατό περισσότερων δέντρων.

Επίσης μπορεί να διευκολύνει ομάδες και παιδιά που θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα περιβαλλοντική συνείδηση και κατανοώντας τις θετικές ενέργειες από την συμμετοχή σε σχετικά προγράμματα.

Μπορείτε να μπείτε στη παρακάτω διεύθυνση και να τον κατεβάσετε σε pdf. Είναι πολύ χρήσιμος.

http://www.forest.gr/ylh/sites/default/files/ylh/attachments/treeplantingguide.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.