Συνεδρίαση όλων των αρμόδιων φορέων με σκοπό την οργάνωση της πυροφύλαξης του Κτήματος Συγγρού για το 2017!

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, στις 8/6/2017 στα γραφεία της διοίκησης του ΙΓΕ, συγκεντρώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου, οι Πρόεδροι του ΙΓΕ, Άννα Μαρία Γιάντση, του ΣΠΑΠ, Βλάσης Σιώμος, των “Φίλων του Δάσους Συγγρού”, Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου και της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας Δάσους Συγγρού, Τάκης Μηλιός. Επίσης συμμετείχαν οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, και του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας Βορειανατολικής Αττικής, της Τροχαίας Κηφισιάς, της Ε.Υ.Δ.Α.Π και της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό την οργάνωση της Πυροφύλαξης του Κτήματος Συγγρού για την επικίνδυνη περίοδο  του καλοκαιριού.

Η συνάντηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου και συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα που αφορούν στην πυροφύλαξη του Κτήματος καθώς και στις ενέργειες που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος του για την αντιπυρική περίοδο!
Οι πιο βασικές και επείγουσες δράσεις είναι:
Οι αποψιλώσεις και καθαρισμοί ξερής φυτικής βλάστησης στον χώρο του Κτήματος που πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν.
Η εγκατάσταση μιας υδατοδεφαμενής, που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΠΑΠ, και θα τοποθετηθεί σε σημείο που θα υποδείξει η Πυροσβεστική.
Ενίσχυση των περιπολιών και απαγόρευση εισόδου όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Ευχόμαστε σύντομα όλα όσα συζητήθηκαν να ξεκινήσουν να γίνονται πράξη για την καλύτερη προστασία του Κτήματος.