Στο Αμαλίειο οι εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου

Στην συνεδρίασή του της 20ης Μαΐου, το Δ.Σ. του Αμαρουσίου ενέκρινε την εγκατάσταση ανοικτού θεάτρου στον κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Αμαρουσίου μπροστά από το Αμαλίειο. Ο χώρος αυτός λειτουργεί σήμερα ως πάρκινγκ. Εκεί θα διεξαχθούν οι παραστάσεις που έχει οργανώσει για το καλοκαίρι του 2008 η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου.Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερες Δημοτικές Αρχές οργάνωναν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο μαθητικό θεατράκι του Σχολείου των Αναβρύτων κατά παράβασιν της δασικής και της περί Κληροδοτημάτων νομοθεσίας. Εξαιρουμένων των Διοικήσεων Πολύζου και Πολίτη, οι οποίες κατά τα έτη 2002 και 2004 σεβάσθηκαν το περιβάλλον, το Κληροδότημα και τους νόμους και δεν ενέκριναν την παραχώρηση του θεάτρου στον Δήμο για τις παραστάσεις του, οι υπόλοιπες Διοικήσεις του ΙΓΕ, εις τις οποίες μετείχε και ο εκάστοτε Δήμαρχος Αμαρουσίου, παρενόμησαν εγκρίνοντας εκτός σκοπού βλαπτικές του οικοσυστήματος εκδηλώσεις μέσα στο Κληροδότημα Συγγρού.Μετά από πολλές πιέσεις και κυρίως μετά από τις πυρκαϊές της Πάρνηθας, του Υμηττού, κλπ., η διαταραχθείσα επί πολλά έτη νομιμότης έχει από πέρυσι επανέλθει στο θέμα αυτό, πράγμα απολύτως θετικό για το Κληροδότημα και το Δάσος.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γ. Πατούλης, έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει ανοικτό θέατρο στο Κτήμα Καρέλλα, παραπλεύρως του Δάσους Συγγρού. Η ανακοίνωση αυτή συμφωνεί με προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής περί δημιουργίας στο Κτήμα αυτό, χώρου πρωτευόντος δασικού πρασίνου με ήπιες αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές χρήσεις, απομένει ωστόσο να αποδειχθεί κατά πόσον θα υλοποιηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.