Πότε θα φύγουν τα μπάζα;

Την 17η Μαρτίου τρέχοντος μηνός, ο Δήμος Αμαρουσίου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποίαν την Κυριακή, 29/3, θα καθάριζε και θα φύτευε με 1.200 συνολικώς δέντρα το Δάσος Μιμικόπουλου και το Κτήμα Καρέλλα. Ουδεμία λεπτομέρεια εδόθη για το τι ακριβώς θα γινόταν, δηλ., ποιές περιοχές θα καθαριζόντουσαν και από τι (κλαδιά, ξερόχορτα, σκουπίδια, μπάζα;), που και πόσα δέντρα θα φυτευόντουσαν, στα πλαίσια ποιάς μελέτης και ποιού σχεδίου, κλπ.Ειδικά το καμμένο το 2003 και μπαζωμένο παρανόμως το 2004 Κτήμα Καρέλλα χρειάζεται κατ’ αρχήν να επαναφερθεί στην προτέρα του κατάσταση. Η υποχρέωση αυτή, σύμφωνα με υπ. αρ. 1606/05 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βαραίνει τον Δήμο. Ο νυν Δήμαρχος, κ. Γ. Πατούλης, γνωρίζει το θέμα, πέρυσι μάλιστα διά γραφίδος του γραμματέως του κ. Μπάρλα, δεσμεύθηκε “να αποκαταστήσει το κτήμα μέσω της μελέτης ανάπλασης του”. Εν τούτοις, μέχρι σήμερα κάθε ερώτηση για τα σχέδια αυτά μένει αναπάντηση.Μετά την ανακοίνωση της 17/3, οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού έστειλαν με ένδειξη υπερεπείγοντος στον κ. Δήμαρχο Αμαρουσίου επιστολή, με την οποίαν τού υπενθύμισαν την υποχρέωση της Δημοτικής Αρχήςνα απομακρύνει από το Κτήμα Καρέλλα τα αδρανή υλικά που ερρίφθησαν εκεί παρανόμως το 2004 (απόφαση 1606/05 Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών).ΤΗν 26/3, ο Δήμος, αλλάζοντας την αρχική του ανακοίνωση, ανεκοίνωσε ότι την Κυριακή, 29/3, θα γίνει μόνον καθαρισμός, όχι δενδροφύτευση του Κτήματος Καρέλλα, και μάλιστα από αστικά απόβλητα, όχι και από τα μπάζα που παρανόμως απερρίφθησαν εκεί το 2004 και έκτοτε παραμένουν. Η νέα ανακοίνωση του Δήμου προβάλλει ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας αυτής. Ωστόσο, το αίτημα για την απομάκρυνση των μπάζων ώστε η καμμένη το 2003 περιοχή να μπορέσει να αναδασωθεί, παραμένει.
Το Κτήμα Καρέλλα αποτελεί εδώ και χρόνια στόχο αξιοποιητών.Το 2003 ο τότε Δήμαρχος Τζανίκος θέλησε να το κάνει θεματικό πάρκο ενός εκατομυρίου επισκεπτών ετησίως.Το 2004 ο ίδιος Δήμαρχος το παρεχώρησε σε εργολάβους για να επεξεργάζονται εκεί – προφανώς φθηνότερα απ’ ότι οπουδήποτε αλλού στο λεκανοπέδιο – τα μπάζα της “ανάπλασης” του κέντρου της πόλης.

Η νυν Δημοτική Αρχή σχεδιάζει κι αυτή κτίρια, εγκαταστάσεις, κλπ., ενώ το καλοκαίρι του 2008 εμφανίσθηκε ξαφνικά και η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών να θέλει να εκποιήσει μέρος του Κτήματος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.