«Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» συγκεντρωθήκαμε και αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό της Λίμνης του Δάσους μας.

Φροντίσαμε να προμηθευτούμε έγκαιρα τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία και έπειτα να προχωρήσουμε τις εργασίες μας πριν μας προλάβει ο καιρός και αναβάλλει τα σχέδια μας.

Αρχικά, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ένα μέλος του συλλόγου μας, το οποίο και ευχαριστούμε πολύ, νοίκιασε, με δική του χορηγία, ένα μηχάνημα τύπου «bob cat» προκειμένου να απομακρυνθούν με αυτό όλα τα βαριά αντικείμενα τα οποία είχαν πεταχτεί, δυστυχώς από ανθρώπινο χέρι, μέσα στην Λίμνη. Σημειώνουμε πως η Λίμνη του δασοκτήματος είχε να καθαριστεί πάνω από 18 χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση των «βαριών» εργασιών του bob cat, την επόμενη μέρα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, αναλάβαμε τον εξωτερικό καθαρισμό και το κλάδεμα του περιβάλλοντος χώρου της Λίμνης.

Μετά από αρκετό κόπο και με κάθε ανθρωπίνως δυνατό μέσο καταφέραμε και βελτιώσαμε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της. Χρειάστηκαν δύο ημέρες για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι από το αποτέλεσμα!

Ευχόμαστε όλοι οι επισκέπτες του Δάσους  να τη διατηρήσουν το ίδιο καθαρή και περιποιημένη ώστε να παραμείνει ένα μοναδικό στολίδι για το Δάσος και  το κληροδότημα!