Κτήμα Καρέλλα: Αναβολή ποινικής δίκης για την χωματερή του 2004

Σήμερα, 22 Μαΐου 2009, επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Πλημ/των Αθηνών η υπόθεση της χρησιμοποιήσεως του Κτήματος Καρέλλα το καλοκαίρι του 2004 ως εργοταξίου επεξεργασίας των αποξηλωμένων πεζοδρομίων, ασφάλτου, κλπ., που είχαν παραχθεί κατά την λεγόμενη τότε «ανάπλαση» του κέντρου του Αμαρουσίου με κυβολίθους. Υπενθυμίζομε τι είχε συμβεί εκείνο το καλοκαίρι: τα μπάζα μετεφέροντο από το κέντρο της πόλης στο Κτήμα, περνούσαν από σπαστήρα που τα επεξεργαζόταν για την παραγωγή αδρανών υλικών, και εν συνεχεία, μετεφέροντο και πάλι για να επαναχρησιμοποιηθούν. Η σκόνη, ο θόρυβος, τα σωματίδια, τα πήγαιν-έλα των φορτηγών και η εν γένει υποβάθμιση του περιβάλλοντος άφησαν ανεξίτηλα ίχνη: το κεντρικό τμήμα του πάλαι ποτέ καταπράσινου Κτήματος Καρέλλα έχει μεταβληθεί σε μπαζωμένη αλάνα όπου δεν μπορεί να φυτρώσει τίποτε.

Μετά την επιβολή των σχετικών προστίμων, ο φάκελλος πήγε στον Εισαγγελέα και εκινήθη ποινική δίωξη με κατηγορουμένους τον πρώην Δήμαρχο, κ. Π. Τζανίκο, και συνεργάτες του της εποχής εκείνης. Σήμερα στο δικαστήριο ο κ. Τζανίκος εζήτησε αναβολή επικαλούμενος αδιαθεσία του δικηγόρου του, η οποία φέρεται να συνέβη αιφνιδίως σήμερα το πρωΐ. Ταυτοχρόνως ο κ. Τζανίκος ισχυρίσθηκε ότι αν και η ειδοποίηση για την δίκη απεστάλη στην ώρα της, εν τούτοις, εκείνος την έλαβε μόλις προ 2-3 ημερών και ως εκ τούτου δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένος να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Το δικαστήριο εδέχθη το αίτημα του κ. Τζανίκου και ανέβαλε την εκδίκαση της υποθέσεως για την 16η Οκτωβρίου 2009.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.