Ο καθαρισμός της Λίμνης του Δάσους ξεκινά…

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού συγκεντρωθήκαμε στο αγαπημένο μας δάσος  με σκοπό τον καθαρισμό της λίμνης, που βρίσκεται έναντι του Πύργου Συγγρού.Πολύ καιρό τώρα βλέπαμε την λίμνη απεριποίητη και εγκαταλελειμμένη και αναρωτιόμασταν με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στον καθαρισμό και στην αναγέννησή της.Με την βοήθεια του Ι.Γ.Ε. συγκεντρωθήκαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να κάνουμε μία πολύ καλή αρχή!

Την Παρασκευή  είχαμε στόχο τον εξωτερικό καθαρισμό του χώρου που βρίσκεται περιμετρικά της λίμνης. Μαζέψαμε όλα τα σκουπίδια, καθώς και τα ξερά φύλλα που υπήρχαν και σιγά σιγά έπεφταν μέσα σε αυτή.  Κλαδέψαμε τα περιβάλλοντα δένδρα και τους γύρω θάμνους με μεγάλη προσοχή και πάντα υπό την επίβλεψη και βοήθεια του Ι.Γ.Ε. Στην προσπάθειά μας αυτή,  μας βοήθησε η εθελοντική ομάδα «Τετρακτύς» και την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στον εσωτερικό καθαρισμό της λίμνης. Το Ι.Γ.Ε. είχε φροντίσει να χαμηλώσει την στάθμη του νερού, χωρίς όμως να αδειάσει τελείως, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μικροί τηςκάτοικοι, τα ψαράκια.  Μπήκαμε μέσα στην λίμνη με πολύ μεγάλη προσοχή και την καθαρίσαμε και εσωτερικά, από όλα τα σκουπίδια, φύλλα, κλαδιά και ότι άλλο λέρωνε τα νερά της, ενώ ταυτόχρονα κλαδέψαμε και τα υπόλοιπα ξερά φυτά που την κάλυπταν, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο και το εξωτερικό κομμάτι. Πλέον οι επισκέπτες του Κτήματος Συγγρού μπορούν να την απολαύσουν όπως της αξίζει: Όμορφη και καθαρή!

Το αποτέλεσμα μας αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο. Δώσαμε υπόσχεση να αναλάβουμε και το δεύτερο κομμάτι της λίμνης, που είναι πιο σύνθετο καθώς απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό, τον οποίο προθυμοποιήθηκε ένα μέλος του συλλόγου μας να διαθέσει με την πρώτη ευκαιρία.

Η τέλεια συνεργασία που είχαμε με το ΙΓΕ μα πάνω απ΄ όλα το κέφι μας για  προσφορά ήταν αυτά που μετέτρεψαν την εργασία  σε δική μας ψυχαγωγία. Ήταν το πιο όμορφο και δημιουργικό καλωσόρισμα του μήνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.