ΤΟ σχεδιάγραμμα της πράξεως χαρακτηρισμού. Με κίτρινο οι περιοχές που αποχαρα- κτηρίζονται και… κτίζονται.

 

 

 

 

 

 

Εκδικάζονται τήν Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006, ενώπιον της δευτεροβαθμίου Επιτροπής Επιλύσεως Δασικών Αμφισβητήσεων οι ενστάσεις των Φίλων του Δάσους Συγγρού και του ΙΓΕ εναντίον της Πράξεως Χαρακτηρισμού του Δάσους Συγγρού από το Δασαρχείο Πεντέλης.Η Πράξη αυτή εξεδόθη το 2003 και χαρακτηρίζει 271 στρέμματα στό νότιο μέρος του Δάσους καί επί της Κηφισίας ως αγροτικά, απαλλάσσοντάς τα της δασικής προστασίας καί καθιστώντας τα έτσιυποψήφια προς ανοικοδόμησιν.Εναντίον της πράξεως αυτής έχουν από το 2003 υποβάλει ένσταση οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού διεκδικώντας δασικό χαρακτήρα για ολόκληρο το δασόκτημα Συγγρού. Αντίθετη ένσταση έχει υποβάλει τό Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) ζητώντας επί πλέον αποχαρακτηρισμούς, πέριξ του Αγ. Ανδρέα, του προσκοπικού αυθαιρέτου, ενός ακόμη πλινθοκτίστου κτίσματος εντός του δάσους, και του αμπελιού στα ανατολικά, επί της Ευκαλύπτων – σύνολον περί τα 20 ακόμη στρέμματα.

Η έκβαση της υποθέσεως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα κριθεί ο δασικός ή όχι χαρακτήρας 271 στρεμμάτων, τα οποία εφ’ όσον κηρυχθούν αγροτικά, μπορούν να κτισθούν. Θα κριθεί επίσης ο δασικός η όχι χαρακτήρας της περιοχής όπου βρίσκεται το κατεδαφιστέο προσκοπικό αυθαίρετο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του δασολόγου Προέδρου και συνδικαλιστού κ. Κ. Μπέση. Θα ταχθεί υπέρ του δάσους όπως λογικά θα περίμενε κανείς ή θα χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του ως δασολόγου για να νομιμοποιήσει πολιτικά μία πράξη που μόνον με την αγάπη του δάσους δεν συνάδει;

Υπενθυμίζομε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την Βίλλα Συγγρού, ο κ. Μπέσης είχε προσπαθήσει να εξαναγκάσει τους Φίλους του Δάσους Συγγρού να αποσύρουν την ένστασή τους (βλ. Δασολόγος εναντίον δάσους;). Το γεγονός αυτό προϊδεάζει για τα μέλλοντα να συμβούν την 21η Δεκεμβρίου, αλλά και για την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης γύρω από το Δάσος Συγγρού. Ίδωμεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.