Ημέρα περιβαλ/τος: Φροντίστε το Κτήμα Καρέλλα!

     4 Ιουνίου 2008: Εύφλεκτα σκουπίδια κάτω από τα πεύκα του Κτήματος Καρέλλα επί της οδού Ευκαλύπτων απέναντι από το Δάσος Συγγρού. Άλλο ένα δείγμα της αδιαφορίας του Δήμου Αμαρουσίου για το μεγαλύτερο κομμάτι πρασίνου ιδιοκτησίας του. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

Καθαρισμός, προστασία, φυτεύσεις και φροντίδα δένδρων, δημιουργία μονοπατιών, ακόμα – γιατί όχι; – και παραγωγή καλλωπιστικών φυτών για τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας, ιδού μερικά έμπρακτα μαθήματα περιποίησης και σεβασμού του περιβάλλοντος που μπορούν να δώσουν μέσα από το εγκαταλελειμμένο Κτήμα Καρέλλα ο Δήμος Αμαρουσίου και οι εθελοντές του, τα σχολεία, και τα περιβαλλοντικώς ευαισθητοποιημένα σωματεία της πόλης μας.

Η κατάσταση του Κτήματος Καρέλλα αποτελεί όνειδος για τον Δήμο Αμαρουσίου. Απαλλοτριωμένο από τον ίδιο τον Δήμο για αθλητισμό, πολιτισμό και εκπαίδευση, σε μεγάλο μέρος του καμμένο, ακαθάριστο και μπαζωμένο, το 100 στρεμμάτων Κτήμα Καρέλλα περιμένει ακόμα να γίνουν πράξη οι προεκλογικές υποσχέσεις ΟΛΩΝ των πολιτικών παρατάξεων του Δήμου να το μετατρέψουν σε πρωτευόντως δασικό χώρο πρασίνου με ήπιες εγκαταστάσεις πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης για τους κατοίκους της περιοχής.

Ας πιέσομε όλοι από κοινού την Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου να καθαρίσει, να φυτεύσει και να περιποιηθεί το πολύτιμο Κτήμα Καρέλλα. Είναι ο μεγαλύτερος δημοτικός χώρος πρασίνου της πόλης και ίσως της μείζονος περιοχής. Ας πιέσομε να γίνει ένας χώρος περιβαλλοντικού πολιτισμού, ένα ανοικτό σχολείο εφηρμοσμένης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παιχνιδιού, καλλιτεχνίας, άθλησης, απόλαυσης και σεβασμού της φύσης. 

Διαφορετικά, μόνες οι υπέρ του περιβάλλοντος διακηρύξεις, συναυλίες και κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις είναι λόγια κενά περιεχομένου.

    Σκουπίδια και ξερόχορτα – φυσικό προσάναμμα στο εσωτερικό του κτήματος Καρέλλα. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

 

Το 2003 ο Δήμος Αμαρουσίου προσπάθησε να κάνει το Κτήμα Καρέλλα εγκατάσταση μαζικής διασκέδασης (θεματικό πάρκο) για όλο το λεκανοπέδιο με εγκαταστάσεις αξίας 40-90 εκ. €, ενάμισυ εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως καί είσοδο 20€/άτομο. Τα σχέδια αυτά σταμάτησαν με ασφαλιστικά μέτρα των Φίλων του Δάσους Συγγρού. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει μεταλλαγμένη επαναφορά τους, ειδικά όσο το κτήμα ούτε κάν καθαρίζεται ούτε φυτεύεται.

Το 2004 το Κτήμα Καρέλλα χρησιμοποιήθηκε από εργολάβους του Δήμου Αμαρουσίου ως εργοτάξιο – χωματερή για τα έργα “ανάπλασης” του κέντρου της πόλης. Νέα ασφαλιστικά μέτρα από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού κατέληξαν σε δικαστική εντολή να επανέλθει το Κτήμα στην προτεραία του κατάσταση. Ωστόσο ούτε η δικαστική αυτή εντολή εφαρμόσθηκε.

Δείτε πού ευρίσκεται το Κτήμα Καρέλλα πατώντας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.