Επί τέλους κάτι κινήθηκε!

     Τα σκουπίδια της λαϊκής μαζεμένα – για τελευταία ελπίζομε φορά – από τους εθελοντές μετά τον ανοιξιάτικο Καθαρισμό του 2006. Ακριβώς από πάνω ο κατεστραμμένος μανδρότοιχος και το τέρμα της΄οδού Άνδρου. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επί πολλά χρόνια στο βόρειο τμήμα του Δάσους Συγγρού, στην συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Άνδρου, εκεί όπου κάθε Τετάρτη διεξάγεται η λαϊκή της Κηφισιάς, το δάσος γέμιζε σκουπίδια. Σακκούλες, κιβώτια, πλαστικά, κλπ., είτε αφήνοντο να παρασυρθούν από τον άνεμο, είτε ερρίπτοντο μέσα στο δάσος απ’ ευθείας. ΤΟ αποτέλεσμα τραγικό: Μία μίνι-χωματερή θριάμβευε συνεχώς μπροστά στην συλλογική μας αδιαφορία.

Απηυδισμένοι από την κατάσταση, στις αρχές του 2004 οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού εζήτησαν την άδεια να περιφράξουν εξόδοις τους το συγκεκριμένο σημείο. Ουδείς εκ των υπευθύνων απήντησε.

Φέτος, με τις αντιδράσεις να διογκώνονται, αντέδρασε ο Δήμος Κηφισίας, ο οποίος με την μεσολάβηση του Αντιδημάρχου κ. Γ. Θωμάκου, κατάφερε να περιφράξει το συγκεκριμένο σημείο, σταματώντας τα σκουπίδια έξω από το δάσος. Μετά και τον καθαρισμό του Μαρτίου, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια το συγκεκριμένο σημείο είναι καθαρό.

Εντύπωση προξενεί η πλήρης αδιαφορία του κατ’εξοχήν αρμοδίου ΙΓΕ (Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, υπευθύνου για την διαχείριση του Κληροδοτήματος Συγγρού), το οποίον επί χρόνια βλέπει το δάσος να καταστρέφεται από το σκουπίδι στην συγκεκριμένη περιοχή, κι ενώ τυρβάζει περί πολλά (συμβάσεις με δήμους, εργολαβίες, κονδύλια, ενοικιάσεις σε κανάλια, κλπ.) αδυνατεί να τοποθετήσει λίγα μέτρα συρματοπλέγματος για να επιλύσει ένα μικρό, αλλά προσβλητικό για όλους μας, χρονίζον πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.