Ενεκρίθη το παγοδρόμιο, ανεβλήθησαν οι χρήσεις

    Από το 1989 είναι κοινόχρηστο πράσινο. Αποψιλώθηκε για να γίνει πάρκινγκ. Τώρα καλουπώθηκε για να υποδεχθεί το τσιμέντο. Είναι το τμήμα του περιβάλλοντος χώρου του Αμαλιείου δίπλα ακριβώς στα γραφεία της Microsoft των οποίων ο πρώτος όροφος φαίνεται ακριβώς από πίσω. Υπάλληλοι του Δήμου ηργάζοντο εκεί πολύ πριν ληφθεί η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αδιευκρίνιστη η ύπαρξη αδείας από την Πολεοδομία. Αδιευκρίνιστη επίσης η ενεργειακή σπατάλη μιας ανοικτής παγοπίστας που θα λειτουργεί κάτω από τον Αττικό Γεναριάτικο ήλιο. Πατήστε για να μεγεθύνετε.

 

 

Ξημερώματα Παρασκευής, εγκρίθηκε τελικώς από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου η κατασκευή παγοδρομικής πίστας στο Αμαλίειο, στον χώρο όπου το καλοκαίρι είχαν διοργανωθεί οι εκδηλώσεις του Δήμου. Η εξάντληση των συμβούλων μετά από οκτώ περίπου ώρες συνεδρίασης δεν επέτρεψε να γίνει καμμία επί της ουσίας συζήτηση.

Ο συγκεκριμένος δημοτικός χώρος, έχει χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστο πράσινο βάσει του ΦΕΚ 235/1989. Αποψιλώθηκε επί προηγουμένης Δημοτικής Αρχής και έγινε ένα από τα πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου. Το 2008 όμως εγκατεστάθησαν εκεί οι θερινές εκδηλώσεις του Δήμου.

Με την χθεσινή απόφαση ο χώρος παραχωρείται στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, η οποία με την σειρά της τον παραχωρεί σε εταιρεία που θα κατασκευάσει εκεί και θα εκμεταλλευθεί ανοικτή παγοδρομική πίστα για 3-4 μήνες τον χειμώνα. Ως ανταπόδοση η εταιρεία θα προσφέρει το 10% των εσόδων της.

Η εταιρεία έχει καταθέσει μελέτη αγνώστου περιεχομένου στην Πολεοδομία Αμαρουσίου. Σε έγγραφη ερώτηση περί υπάρξεως ή μη αδείας, η Πολεοδομία δεν έχει απαντήσει. Πάντως τα καλουπώματα του τσιμέντου δείχνουν ότι η κατασκευή θα έχει προς νότον ύψος δύο περίπου μέτρων. Οι μέχρι στιγμής εργασίες εκτελούνται από συνεργείο του Δήμου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εψήφισαν το θέμα και ερωτήθησαν δεν ήξεραν τίποτε για τις λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι είχε κατασκευασθεί από άλλη εταιρεία παρόμοια εγκατάσταση στην οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Η νέα εταιρεία όμως εζήτησε χώρο επί της Κηφισίας και ο Δήμος δεν δίστασε να της δώσει τον χώρο πρασίνου του Αμαλιείου.

Το πράσινο του Αμαλιείου υποτίθεται ότι θυσιάσθηκε για ένα ακόμα πάρκινγκ κοντά στο κέντρο της πόλης. Τώρα με το παγοδρόμιο, όχι μόνον το συγκεκριμένο πάρκινγκ χάνεται, αλλά θα προστεθούν και άλλα ακόμα αυτοκίνητα… Μήπως τελικά το πάρκινγκ ήταν απλώς ένα ενδιάμεσο στάδιο για την σταδιακή πλήρη τσιμεντοποίηση; Και μήπως έχουν δίκηο όσοι δεν υποχωρούν ούτε κατά ένα ιώτα στην απαίτησή τους για ΠΡΑΣΙΝΟ και μόνον ΠΡΑΣΙΝΟ στους χώρους πρασίνου;

    Οι εργασίες για το παγοδρόμιο άρχισαν, αλλά το σήμα που το ορίζει ως πάρκινγκ μένει στην θέση του. Τελικώς το πάρκινκγ ήταν πραγματική ανάγκη του κέντρου ή πρόσχημα για de facto κατάργηση του πρασίνου υπέρ του τσιμέντου; Πατήστε για να μεγεθύνετε.

Ανεβλήθη η συζήτηση των χρήσεων

Αναβολή στην συζήτηση των χρήσεων γης του Αμαρουσίου εδόθη με απόφαση του Δημάρχου. Ως λόγος προεβλήθη η ανάγκη απαντήσεως στα ουσιαστικά ερωτήματα που έθεσαν εγγράφως οι σύλλογοι της περιοχής στα πλαίσια του διαλόγου που άρχισε – ορθώς – η Δημοτική Αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.