Εγκρίθηκε η μελέτη της Βίλλας Συγγρού

Η νότια πλευρά της αγρίως βανδαλισμένης σήμερα Βίλλας Συγγρού.

Εγκρίθηκε στις 4 Οκτωβρίου με πολλές παρατηρήσεις από το Υπ.Πο. η οριστική μελέτη για την αποκατάσταση της Βίλλας Συγγρού.

Η αρχιτεκτονική μελέτη έχει εκπονηθεί από την ομάδα μελετών «Γ. Γαβρίλης και συνεργάτες Ε.Ε.», η στατική, από την «Δομοστατικές μελέτες Α.Ε.» και η Η/Μ, από την «Π. Ζαννής και Συνεργάτες ΕΠΕ».

Η έγκριση συνοδεύεται από δεκαέξι ουσιαστικές παρατηρήσεις, ενώ ζητείται και να υποβληθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων προς έγκριση η μελέτη εφαρμογής, στερέωσης και αποκατάστασης του Πύργου.

Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2006 προκειμένου να ικανοποιηθεί το συμφωνηθέν με την ΕΕ χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκατάσταση της Βίλλας Συγγρού χρηματοδοτείται με 8,5 εκ. Ευρ. από το Γ’ ΚΠΣ για την δημιουργία εκεί κέντρου επιμόρφωσης, ενημέρωσης, πληροφόρησης με χρήση σύγχρονης έντυπης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης και δημιουργία πρότυπης βιβλιοθήκης. σε θέματα γεωργικού ενδιαφέροντος. Προβλέπονται αίθουσες διδασκαλίας, σεμιναρίων, ειδικών προβολών, βιβλιοθήκης, αρχείου, κλπ., σύμφωνα με τους σκοπούς της διαθέτιδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.