Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες του Σωματείου μας

 

Την Κυριακή 10/02/2013 στο Μουσείο Δροσίνη, στην Κηφισιά, μαζί με την καθιερωμένη κοπή της πίτας, διεξήχθη και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Φίλων του Δάσους Συγγρού.

Η πρόεδρος κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου μίλησε για τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς (τα κυριότερα σημεία των οποίων μοιράστηκαν και στους παρευρισκόμενους σε φυλλάδια), σημείωσε τα βασικότερα προβλήματα του Δάσους, έθεσε τους στόχους για το 2013 και συζήτησε με το κοινό όλα τα παραπάνω.

Αρχικά τόνισε τη σπουδαία σημασία του Δάσους στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη, ειδικά τώρα που, όπως είπε «Πολλοί από μας κινδυνεύουμε να χάσουμε την πίστη μας στο δίκαιο, την τιμιότητα, και τον σεβασμό της συνύπαρξης!»  «Το Δάσος είναι που μένει. Το Δάσος είναι που αποφορτίζει τους φόβους μας, καθησυχάζει τις ανησυχίες, Μας τοποθετεί ισότιμα μέσα στη φύση, μας εναρμονίζει και δίνει άλλη διάσταση στα προβλήματά μας. Φωτίζει έστω και για λίγο, το γκρίζο της ψυχής μας και το μεταλλάσσει στο πράσινο της ελπίδας.»

Η κα Θεοδωρακοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση της επισκεψιμότητας του Δάσους κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια διότι είναι μια διασκέδαση, μια ψυχαγωγία που δεν σου ζητά ούτε ένα ευρώ! Έγινε αναφορά στις ομάδες των επισκεπτών του Δάσους, καθώς και στα προβλήματα που δημιουργεί η κάθε μια. Στόχος του σωματείου είναι να βρίσκει τρόπους καλύτερης επικοινωνίας και συνεργασίας με όλες αυτές τις ομάδες με σκοπό να κατανοήσει η κάθε ομάδα, ότι το δίκιο της δεν πρέπει να είναι σε βάρος κανενός αλλά προπαντός του ίδιου του δάσους.

«Αν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε ότι πρώτα από όλα αγαπάμε το δάσος και θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει έτσι γνήσιο, «τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» όπως έχει χαρακτηρισθεί, και μετά να διεκδικούμε προσωπικές απολαύσεις τότε θα μάθουμε και πώς να το προστατεύουμε όλοι εμείς και ο καθένας χωριστά!»

Η ομιλία έκλεισε με παρότρυνση των παρευρισκομένων για συμβολή στο όραμα των Φίλων του Δάσους Συγγρού -Πράσινες Πόλεις, Φυσικό Δάσος– και με ευχαριστίες στην Εθελοντική Πρωτοβουλία, τον Τάκη Μηλιό, και τέλος, σε όλους όσοι συμπαρίστανται και βοηθούν εδώ και 10 χρόνια το έργο του συλλόγου.

 

Από τις αρχαιρεσίες που έγιναν προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο:

ΝΕΟ ΔΣ:

  • Πρόεδρος: Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου
  • Αντιπρόεδρος: Ραυτόπουλος Παναγιώτης
  • Γραμματεύς: Καλλιόπη Μητρογώγου
  • Ταμίας: Ηρακλής Μιχαηλίδης
  • Μέλος: Ολυμπία Τσιάτσιου

One Comment on “Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες του Σωματείου μας

  1. Ηταν μιά πολύ όμορφη γιορτή με όλους μας να θέλουμε να αγκαλιάσουμε τις προσπάθειες σας. Να έχετε μια καλή θητεία με πολλή προσφορά από εθελοντές/φίλους του Δάσους και καλές ιδέες για την πρόληψη δεινών και μη, καθώς και αντοχές γιά την φροντίδα του όπως καθάρισμα, κλάδεμα πότισμα κλπ.
    Σας αξίζουν πολλά μπράβο στο καθόλου εύκολο έργο σας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.