Βουνά χωμάτων στο κτήμα «Καρέλλα»

Με δεκάδες χωμάτινους λόφους γέμισε το κτήμα «Καρέλλα» στην πλευρά της οδού Ευκαλύπτων την περασμένη εβδομάδα, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται ως επί το πλείστον από πρόσφατες εκσκαφές στο οικόπεδο «Χόντου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα χώματα εναποτέθηκαν στο «Καρέλλα» από φορτηγά κατασκευαστικής εταιρείας. Πρόκειται, μάλιστα, όπως λένε, για τα ίδια φορτηγά που εθεάθησαν να ξεκινούν φορτωμένα με χώμα από το οικόπεδο «Χόντου», λόγω των εργασιών που συνεχίζονται εκεί, μετά από την διακοπή λόγω εύρεσης αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται ότι περίπου πριν από ένα μήνα συνεργεία είχαν αρχίσει να ρίχνουν χώμα στο σημείο, προκαλώντας την αντίδραση τοπικών παραγόντων, όπως η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ψάλτη (ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ) και ο σύλλογος «Φίλοι Δάσους Συγγρού». Οι αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από την υπόνοια ότι τα χώματα εναποτέθηκαν σε μέρος που διασχίζεται από τοπικό ρέμα.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είχε βρεθεί επιτόπου τότε, είχε καθησυχάσει τους κατοίκους, αναφέροντας ότι πρόκειται απλά για χώματα που προέρχονται από διάφορες εργασίες του Δήμου στους κατά τόπους ελεύθερους δημοτικούς χώρους, «τα οποία πρέπει κάπου να αποθέσουμε», όπως είχε αναφέρει.

Βέβαια, αυτό που συμβαίνει σήμερα στο συγκεκριμένο σημείο, απέχει πάρα πολύ από αυτά που είχε αναφέρει τότε ο αντιδήμαρχος. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του κτήματος βρίσκεται, πλέον, καλυμμένο κάτω από τόνους χωμάτων και, μάλιστα, από ιδιωτικά συνεργεία και, πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον η άποψη του Δήμου Αμαρουσίου για ό,τι συνέβη τις τελευταίες ώρες εκεί η για ότι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

Γιάννης Μπεθάνης – Αμαρυσία 16-2012

One Comment on “Βουνά χωμάτων στο κτήμα «Καρέλλα»

  1. Να σας ενημερώσω ότι βάσει νομοθείας περί αποβλήτων απαγορεύεται η ρίψη χωρίς προηγούμενη αδειοδότηση από την αποακτρωμένη διοίκηση και περιβαλλοντική αδειοδότηση του σημείου υποδοχής των αποβλήτων. τα μπάζα θεωρούνται απόβλητα. συγκεκριμένα ονομάζονται ΑΕΚΚ – Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσων (ΦΕΚ 1312/Β`/24.8.2010) Μέτρα, όροι και προγράμματα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ).

    συνεπώς ότι και να λέει ο κάθε αντιπρόσωπος της δημοτικής αρχής είναι κουραφέξαλα.
    μάλιστα η ίδια η δημοτική αρχή θα έπρεπε να προβεί σε μηνύσεις και είναι υπόλογη σε περίπτωση που δεν το έχει πράξει.

    ούτε συναίνεση δεν μπορεί να δώσει για την απόρριψη μπαζών, καθώς η οποιαδήποτε απόφαση προέρχεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.