Βαμβακίαση και σχολικά σκουπίδια.

Το Δάσος Συγγρού δεν πάσχει από βαμβακίαση. Η ασθένεια έχει προσβάλει μονοψήφιο αριθμό δένδρων τα οποία πλύθηκαν από συνεργείο του ΙΓΕ (του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών που διαχειρίζεται το δάσος) εν αναμονή ανευρέσεως τελειωτικής θεραπείας.

Η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου ισχυρίζεται – χωρίς αποδείξεις – ότι στο Δάσος Συγγρού υπάρχουν 40.000 προσβεβλημένα από βαμβακίαση δένδρα. Διαμαρτύρεται μάλιστα γιατί το ΙΓΕ δεν την αφήνει να τα σώσει. Εύλογες απορίες γεννώνται σε κάθε καλοπροαίρετο, πλην όμως σκεπτόμενο πολίτη, πώς ο καλός Δήμος θα θεραπεύσει μίαν ασθένεια της οποίας η θεραπεία ακόμη αναζητείται.

Κατά τα άλλα, σχίσθηκαν και φέτος τα σχολικά βιβλία μέσα στο δάσος, πέριξ των σχολείων, στα πλαίσια της τελετουργίας του τέλους της σχολικής χρονιάς. Πέρυσι είχε μπεί και φωτιά. Ουδείς – ούτε οι δάσκαλοι, ούτε το ΙΓΕ, ούτε άλλος τις – διενοήθη να αμφισβητήσει το δικαίωμα των μαθητών να σχίζουν τα βιβλία τους και να ρυπαίνουν το δάσος. Αυτά, ενώ στα σχολικά μας προγράμματα φιγουράρουν ΚΑΙ η περιβαλλοντική εκπαίδευση ΚΑΙ οι αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.