Απορίες για διάνοιξη δρόμου εντός του Κτήματος Καρέλλα

Δίπλα στην οδό Ευκαλύπτων και μέσα στο Κτήμα Καρέλλα απεφάσισε ξαφνικά ο Δήμος Αμαρουσίου να κατασκευάσει συγκοινωνιακό κόμβο («στρογγυλό») – παράκαμψη της Ευκαλύπτων, η οποία θα υποχρεώνει τους εκ Κηφισιάς κατερχόμενους οδηγούς να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να γυρίζουν πίσω. Των έργων προηγήθηκαν ξεριζώματα δέντρων και αλλεπάλληλα και ακατανοήτου σκοπιμότητος μπαζώματα στην ευρύτερη περιοχή του κτήματος.

Στο σημείο προσήλθαν σήμερα το μεσημέρι κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι και εκάλεσαν την Αστυνομία. Προσήλθαν επίσης και δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι ισχυρίσθηκαν ότι τα έργα αφορούν κυκλοφοριακή ρύθμιση και όχι διάνοιξη δρόμου.

Διανοίξεις δρόμων και κατασκευές συγκοινωνιακών κόμβων απαιτούν απόφαση υπουργού ή νομάρχη. Τέτοια απόφαση για το συγκεκριμένο έργο δεν φαίνεται να υπάρχει. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Νώντας Γαρδέλης θεωρεί ότι τα πάντα είναι νόμιμα και απειλεί τους κατοίκους με αγωγές.

Παραμένει η απορία γιατί η εκ Κηφισιάς καθοδική κυκλοφορία δεν μπορεί να ανακοπεί (αν πράγματι κάτι τέτοιο χρειάζεται) με απλή τοποθέτηση μιας πινακίδος στο πάνω μέρος του δρόμου. Παραμένει επίσης η απορία για ποιόν λόγο επελέγη κατασκευή κόμβου ΜΕΣΑ στο Κτήμα Καρέλλα και γιατί μια τέτοια κατασκευή χρειάζεται τόσον εκτεταμένα μπαζώματα στον χώρο του ευρύτερου κτήματος. Μήπως η διακοπή των κατερχομένων οχημάτων χρησιμοποιείται απλώς ως πρόσχημα για τον κατακερματισμό και την εν συνεχεία εμπορική “αξιοποίηση” του Κτήματος από τον καταχρεωμένο Δήμο;

Υπενθυμίζεται ότι το Κτήμα Καρέλλα έχει υπάρξει στο παρελθόν αντικείμενο μεγαλεπήβολων εμπορικών σχεδιασμών εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου (θεματικό πάρκο 1,5 εκ επισκεπτών). Τα σχέδια αυτά ακυρώθηκαν το 2003 με ασφαλιστικά μέτρα κατοίκων. Λίγο αργότερα το κτήμα κάηκε και το 2004 χρησιμοποιήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου ως χώρος εναποθέσεως και επεξεργασίας μπάζων από τήν “κυβο-ανάπλαση” του κέντρου του Δήμου. Παρά την δικαστική απόφαση περί καθαρισμού και επαναφοράς του χώρου στην προτεραία κατάσταση, τα μπάζα παρέμειναν εκεί και ως φαίνεται – άγνωστον γιατί – συνεχίζουν να επεκτείνονται.

Ήσαν εκεί:

Η κ. Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, Πρόεδρος των Φίλων του Δάσους Συγγρού
Η κ. Κατερίνα Ψάλτη και ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, δικηγόροι, υποψήφιοι δημ. σύμβουλοι του συνδυασμού ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ (Δορύλαος Κλαπάκης)
Ο κ. Πέτρος Κούκουζας, υποψήφιος δημ. σύμβουλος του συνδυασμού ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ (Λευτέρης Μαγιάκης)
Ο κ. Σκαλωμένος, υποψήφιος δημ. σύμβουλος του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (Ηλίας Γιαννακάκος), μελος Δ.Σ. συλλόγου Αναβρύτων.
Κάτοικοι της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Ένταση στο Κτήμα Καρέλλα, ΑΜΑΡΥΣΙΑ, 2/11/2010

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.