Ο Ανακαινισμένος Πύργος – Βίλλα του Ανδρέα Συγγρού

Σχεδιάστηκε από τον Τσίλλερ και κατασκευάστηκε από τον Α. Συγγρό ως εξοχική του έπαυλις, στα τέλη του 19ου αιώνα. Τον Ιούνιο του 2006 κατόπιν επίμονων αιτημάτων των “Φίλων του Δάσους Συγγρού” η έπαυλις χαρακτηρίζεται διατηρητέο μνημείο. Η αποκατάστασή της χρηματοδοτήθηκε με 8,5 εκατ. ευρώ από το Γ’ ΚΠΣ.

One Comment on “Ο Ανακαινισμένος Πύργος – Βίλλα του Ανδρέα Συγγρού

  1. Το έργο είναι μεγάλο και στολίζει με την ομορφιά του το δάσος. Αρκεί να το προσέχουν και να το φροντίζουν αυτοί που το χρησιμοποιούν. Εχουν όμως την ευαισθησία, αυτή που χρειάζεται ένα τέτοιο έργο, ώστε να παραμείνει άψογο – όπως τους παραδόθηκε – ή θα βλέπουμε σε λίγο τους χυμένους καφέδες, τα σπασμένα και λερωμένα μάρμαρα από τα λάδια των μοτοσυκλετών στους προαύλιους χώρους; Τα σπασμένα τζάμια με ταινίες συγκόλλησης και σκάλες με κομμάτια που θα λείπουν;
    Σίγουρα η συντήρηση αφορά το κληροδότημα. Αλλά φοβάμαι πολύ, μήπως φτάσει κάποια στιγμή που θα δούμε το κτίριο να φθίνει πάλι.
    Είναι κι αυτό μέρος του δάσους που τόσο πολύ παρακαλούμε να το σέβονται, να το αγαπούν και να το προσέχουν. Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι με άγρυπνο μάτι να προστατεύσουμε ΚΑΙ το κτίριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.