Αίτημα να κηρυχθούν δασικά ΚΑΙ το Δάσος Συγγρού ΚΑΙ το Κτήμα Καρέλλα.

Το σχεδιάγραμμα της πράξεως Χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Πεντέλης. Με κίτρινο χρώμα σημαίνονται τα χαρακτηρισμένα ως αγροτικά 271 στρέμματα. Αυτά ζητείται να χαρακτηρισθούν ως δασικά για να προστατευθούν τελειωτικώς από το τσιμέντο.

 

 

 

 

 

Ούτε 10 ούτε 20, αλλά 271 στρέμματα – κυρίως στο νότιο και δυτικό επί της Λ. Κηφισίας τμήμα του Δάσους – έχει κηρύξει αγροτικά Πράξη Χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Πεντέλης εκδοθείσα το 2003 (κίτρινες περιοχές στο διπλανό σχέδιο). Έκτοτε απαγορεύεται πρακτικώς η αναδάσωση και του παραμικρού – υποτίθεται ‘αγροτικού’ – στρέμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χώρος του κατεδαφισμένου θερμοκηπίου της νοτίου περιοχής, που παραμένει εδώ και χρόνια περιφραγμένη αλάνα αντί να δασωθεί όπως θα έπρεπε.
Αντίρρηση με αίτημα την πλήρη κήρυξη του Δασοκτήματος Συγγρού (και του διπλανού Κτήματος Καρέλλα) ως δασικού έχουν υποβάλει οι Φίλοι του Δάσους Συγρού.
Αντίρρηση με αίτημα προσθέτους αποχαρακτηρισμούς έχει υποβάλει το ΙΓΕ: 900 τ.μ. στον περίβολο του αυθαιρέτου του Δήμου Αμαρουσίου (όσα χρειάζονται για να εμφανισθεί το αυθαίρετο ως δήθεν μη κείμενο σε δασική περιοχή!), άλλα τόσα στον περίβολο του Αγ. Ανδρέα (όσο χρειάζεται για να μην ισχύει και εκεί η δασική προστασία) και 16 στρέμματα απέναντι από το Κτήμα Καρέλλα, όπου σχεδιάζεται και η μείζων ψυχαγωγική εμπορική επένδυση του Δήμου Αμαρουσίου. Και οι δύο αντιρρήσεις υπεβλήθησαν το 2003 και δεν έχουν ακόμη συζητηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.